Na nepovolenom proteste v Moskve zatkli vyše 400 demonštrantov

Počas nepovoleného protestu v Moskve polícia v stredu zatkla viac než 400 osôb. Protest bol zameraný proti údajným manipulovaným policajným prípadom a vyvolalo ho nedávne zatknutie prominentného novinára obvineného z drogovej trestnej činnosti. Tieto obvinenia neskôr stiahli pre nedostatok dôkazov.

12.06.2019 17:50
Rusko / Golunov / demonštranti / zatýkanie /... Foto: ,
Ruskí policajti zatýkajú Alexeja Navaľného, opozičného lídra a najprominentnejšieho kritika ruského prezidenta Vladimira Putina počas rozsiahlej nepovolenej demonštrácie proti údajne vykonštruovaným policajným prípadom v Moskve 12. júna 2019. Ruské úrady zatkli v stredu viac než 400 ľudí.
debata (64)

Podľa ruského ministerstva vnútra sa na stredajšej demonštrácii zúčastnilo 1 200 ľudí, pričom viac než 400 polícia zadržala. V prípade vznesenia obvinení by vo väzení mohli stráviť až 20 dní, informovala tlačová agentúra Tass. Medzi zadržanými je aj Alexej Navaľnyj, najznámejší kritik prezidenta Vladimira Putina.

Investigatívneho novinára Ivana Golunova zatkli vo štvrtok za to, že mal pri sebe údajne syntetické drogy. V utorok ho však nečakane prepustili s tým, že podozrenia sa nepotvrdili.

Mnohí sú preto presvedčení, že to na Golunova úrady nastražili. Malo ísť o pomstu za jeho články o moskovskej samospráve či o podozrivých praktikách v pohrebných službách.

64 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Rusko #protesty #Alexej Navaľnyj