Dráma na železničnom priecestí a záchrana motocyklistu ako v akčnom filme

Na železničnom priecestí v Kostelci nad Orlicí, neďaleko českého Hradca Králové, sa odohrala situácia ako z akčného filmu. Muž zachránil seniora na koľajniciach tesne pred prichádzajúcim osobným vlakom.

17.06.2019 13:21
debata (23)

VIDEO: Motocyklista v plnej rýchlosti narazil do práve klesajúcich závor a zostal ležať na koľajniciach. Česká polícia zverejnila video, ktoré zachytáva celú drámu vrátane hrdinského činu muža, ktorý bol neďaleko.

Video

To, že mal svojho anjela strážneho, môže hovoriť 85-ročný senior, ktorý na svojom motocykli značky Simson narazil do práve spustených závor s blikajúcim červeným výstražným svetlom na jednokoľajovom železničnom priecestí v Kostelci nad Orlicí.

Situáciu si všimol 32-ročný muž, čakajúci na vlak do práce. Okamžite odhodil batoh a bežal na koľajnice ležiacemu mužovi na pomoc. Seniora na poslednú chvíľu odtiahol pred prichádzajúcim vlakom. Ako je vidieť vo videu, vlak zastavil tesne za miestom, kde muž ležal.

Záchrancu ocenil aj krajský riaditeľ polície a osobne 32-ročnému mužovi poďakoval aj zachránený senior. Jeho odvaha zabránila tragickej udalosti. Hrdina svoj čin označil za samozrejmosť.

© Autorské práva vyhradené

23 debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #motorka #koľaje