Počet obetí pádu domu v Kambodži stúpol na 28

Najmenej 28 mŕtvych a 26 zranených si podľa aktualizovanej bilancie vyžiadalo sobotňajšie zrútenie sedemposchodovej rozostavanej budovy v pobrežnom meste Sihanoukville na juhozápade Kambodže. Niekoľko ľudí je stále pod troskami. Úrady dnes uviedli, že už stratili nádej na nájdenie preživších. Krátko potom ale záchranári vytiahli zo sutín dvoch živých mužov, napísala agentúra AFP.

24.06.2019 08:32 , aktualizované: 13:12
Kambodža / zrútenie budovy / Foto: ,
Rozostavaná budova, ktorá sa zrútila v kambodžskom turistickom prímorskom meste Sihanoukville v sobotu 22. júna 2019.
debata

Obeťami sú stavební robotníci vo veku od 16 do 48 rokov, ktorí v dome tiež pravidelne nocovali. Budova sa zrútila v sobotu okolo 4:00 miestneho času, keď robotníci spali. Podľa úradov bolo do dnešného dopoludnia z miesta odprataných 80 percent trosiek. Agentúra DPA uviedla, že nezvestných je stále vyše desať ľudí.

Podľa agentúry AFP sa dnes podarilo zo sutín zázračne vyslobodiť dvoch preživších. Obaja boli pripojení ku kyslíku a odvezení sanitkou do nemocnice.

Príčina nehody sa vyšetruje. V súvislosti s nešťastím boli zadržaní štyria čínski občania, ktorí mali stavbu na starosti. Miestna tlač uviedla, že ju financuje práve Čína.

V Sihanoukville sa nachádza najväčší kambodžský prístav a tiež čínska zvláštna ekonomická zóna spojená s čínskou iniciatívou novej hodvábnej cesty. V Sihanoukville v posledných rokoch pôsobí tiež veľa čínskych investorov, ktorí v tomto letovisku stavajú hotely a kasína.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kambodža