Militanti na Sinaji zaútočili na políciu, zabili najmenej 6 policajtov

Militanti v nepokojnej severnej časti Sinajského polostrova zaútočili v utorok neskoro večer na tri kontrolné stanovištia polície, pričom najmenej šiestich policajtov usmrtili a ďalších ôsmich zranili. Informovali o tom nemenovaní predstavitelia egyptských bezpečnostných zložiek, na ktorých sa odvoláva tlačová agentúra AP.

26.06.2019 06:09
debata

Pri násilných zrážkach podľa nich prišli o život i najmenej štyria militanti vrátane samovražedného útočníka, ktorý odpálil výbušninu na jednom z kontrolných stanovíšť v pobrežnom meste Aríš.

K utorkovým útokom sa zatiaľ neprihlásila žiadna skupina, podľa AP však niesli znaky teroristickej organizácie Islamský štát.

Bezpečnostné sily v Egypte dlhodobo bojujú proti militantným islamistom, ktorých aktivita nabrala na sile po zosadení islamistického prezidenta Muhammada Mursího v roku 2013. Islamisti podnikajú útoky predovšetkým na príslušníkov bezpečnostných zložiek, príslušníkov tamojšej kresťanskej menšiny a zriedka na turistov.

Vlani vo februári spustil egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí rozsiahlu operáciu zameranú proti islamským militantom na Sinajskom polostrove.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sinajský polostrov