V parlamentných voľbách na Ukrajine opäť kandiduje Darth Vader

V predčasných parlamentných voľbách na Ukrajine kandiduje aj Kyjevčan používajúci meno Darth Vader. O mandát poslanca sa uchádza vo volebnom obvode č. 135 v Odese. Vyplýva to z informácií, ktoré na svojej stránke zverejnila Ústredná volebná komisia (ÚVK), uviedla v stredu agentúra Interfax.

26.06.2019 10:36
Ukrajina / predčasné voľby / termín / Foto: ,
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
debata (5)

Darth Viktorovič Vader sa podľa oficiálnych údajov narodil 4. októbra 1987 v Kyjeve a je občanom Ukrajiny, kde aj žije. Má vysokoškolské vzdelanie a je riaditeľom spoločnosti s ručením obmedzeným Temná strana sily a členom politickej strany Blok Dartha Vadera. Podľa ÚVK nemá záznam v registri trestov.

V roku 2015 strana Blok Dartha Vadera nominovala do mestskej rady v Odese 44 ľudí vystupujúcich pod menom Darth Vader a jedného majstra Yodu.

Darth Vader, jedna z hlavných postáv filmovej ságy Hviezdne vojny, sa v ukrajinskej politike objavil už v novembri roku 2011. Odvtedy sa osoby používajúce toto meno stali lídrami Internetovej strany Ukrajiny, kandidovali na voľby starostov Odesy a Kyjeva, ako aj v roku 2014 vo voľbách prezidenta a za poslancov Najvyššej rady.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #voľby #Darth Vader