Putin sa podľa Kremľa stretne s Trumpom 28. júna v Osake

Ruský prezident Vladimir Putin a americký prezident Donald Trump budú mať 28. júna hodinové stretnutie počas summitu G20 v japonskej Osake. Novinárom to v stredu potvrdil poradca ruského prezidenta Jurij Ušakov.

26.06.2019 15:49
debata (2)

Podľa neho je pravdepodobné, že prediskutujú „záležitosti regionálnej stability“ vrátane Sýrie, Venezuely a Iránu. Očakáva sa tiež, že sa dotknú aj témy kontroly zbraní vrátane zmluvy o znížení počtu strategických útočných zbraní – tzv. Nový START.

Putin sa má tiež stretnúť s odchádzajúcou britskou premiérkou Theresou Mayovou, tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom a saudskoarabským korunným princom Muhammadom bin Salmánom, dodal Ušakov podľa agentúry AFP.

Trump nedávno vyhlásil, že počas summitu v Osake sa chce stretnúť s Putinom, pričom však spresnil, že chce, aby pri tom boli aj iné osoby. Ako dôvod uviedol nedôveru novinárov, lebo „vy, ľudia (z médií), neveríte ničomu“.

Putin a Trump sa prvýkrát stretli v roku 2017 na summite G20 v Hamburgu. Potom sa uskutočnili bilaterálne stretnutia v Helsinkách a na summite G20 v Buenos Aires.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Donald Trump