Trumpov šéf protokolu končí, do práce nosil bič

Šéf protokolu administratívy amerického prezidenta Donalda Trumpa Sean Lawler sa chystá skončiť vo funkcii. Informovala o tom agentúra Bloomberg s tým, že sa o neho zaujíma inšpekcia, pretože čelí obvineniam zo zastrašovania zamestnancov. O Lawlerovi, ktorého Trump podľa Bloombergu nemal v obľube, bolo okrem iného známe, že po kancelárii chodil s bičom v ruke. Lawler a ani ministerstvo zahraničia prípad nekomentovali.

26.06.2019 16:09
debata (3)

Lawlera na post šéfa protokolu schválil Senát a jeho pozícia je na úrovni veľvyslanca. Na starosti mal okrem iného protokolárnu časť Trumpových zahraničných ciest alebo prípravu návštev zahraničných štátnikov v Bielom dome. Pôvodne mal tento týždeň tiež sprevádzať Trumpa na summit skupiny dvadsiatich najväčších ekonomík sveta (G20), kde ho ale nahradí jeho zástupkyňa.

Televízia NBC News uviedla, že Lawler sa správal k podriadeným veľmi kontroverzným spôsobom. Niekoľko pracovníkov preto kvôli nesúhlasu s jeho správaním podala výpoveď.

Lawlera nemal očividne rád ani Trump, ktorý ho pritom do funkcie v roku 2017 navrhol. Podľa Bloombergu sa prezident často pýtal na to, prečo Lawler pre Biely dom ešte pracuje.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #protokol #Donald Trump #administratíva