Poľský hotel zrušil rezerváciu členom nemeckej AfD

Hotel v poľskom Štetíne zrušil v piatok rezerváciu členom nemeckej krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD). Informovali o tom v sobotu agentúry AP a AFP.

29.06.2019 18:11
AfD, Alternatíva pre Nemecko Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (14)

Hovorca AfD Christian Lüth v sobotu oznámil, že Radisson Blu Hotel v poľskom meste Štetín, ktoré leží v blízkosti nemeckých hraníc, ako dôvod zrušenia rezervácie uviedol výpadok elektrického prúdu.

Hotel podľa jeho slov dve hodiny pred plánovaným stretnutím zrušili rezerváciu konferenčných miestností, ako i hotelových izieb. Na schôdzke sa malo zúčastniť približne 70 z 91 poslan­cov AfD.

Strana AfD vyslovila pochybnosti o pravdivosti týchto tvrdení a dodala, že zvažuje právne kroky. Podľa Lütha sú za rozhodnutím hotela „politické dôvody“.

Poľské médiá informovali, že miestne skupiny aktivistov plánovali pred hotelom usporiadať protestné zhromaždenie s heslom: „Stop fašizmu. Nie (strane) AfD v Štetíne!“

Predstavitelia hotela odmietli zrušenie rezervácie komentovať. Zástupcovia mesta zase uviedli, že sa o kroku hotela dozvedeli z médií a nemajú nijaké ďalšie informácie.

Ako píše AFP, protiimigračná strana AfD má problémy nájsť si priestory na rokovania, keďže viaceré nemecké hotely jej odmietajú potvrdiť rezerváciu.

V marci napríklad istý hotel v Nemecku zrušil rezerváciu pre obavy z toho, že ak ubytuje členov AfD, získa zlú povesť.

Rokovanie členov AfD sa nakoniec presunulo do budovy parlamentu v Berlíne. Počas víkendu sa majú venovať prípravám na nasledujúce zasadnutie parlamentu a vyjasneniu si stanovísk k rozličným otázkam, akými sú napríklad klimatická zmena. Tá sa totiž stala jednou z najdôležitejších tém v spoločnosti nielen v Nemecku, ale aj v iných európskych krajinách.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #AfD