Nemeckí hasiči likvidujú veľký požiar v berlínskom nákupnom centre

Rozsiahly požiar vypukol vo štvrtok v areáli nákupného centra v berlínskej štvrti Lichtenberg. S odvolaním sa na miestny hasičský zbor o tom informovala agentúra DPA.

04.07.2019 17:06
debata

Horieť najskôr začal jeden z kontajnerov na trhovisku vo vnútri nákupného centra Don Xuan a plamene sa následne rozšírili aj do skladových priestorov. Celkovo postihli plochu s rozlohou približne 5 000 metrov štvorcových.

„Sklad je v plameňoch. Oheň zachvátil aj ďalšiu budovu, zrejme ďalší sklad,“ oznámil na Twitteri berlínsky hasičský zbor.

Po 16.30 h informoval, že do operácie bolo nasadených asi 200 hasičov. Jej hlavným cieľom je zamedziť rozšíreniu plameňov na okolité budovy.

Z miesta doposiaľ nehlásia nijaké zranenia.

„Požiadali sme obyvateľov tejto štvrte, aby z oblasti odišli alebo si prinajmenšom zatvorili okná a dvere,“ uviedol hovorca hasičov a dodal, že stĺp čierneho dymu je dobre viditeľný až z berlínskeho námestia Alexanderplatz.

Či sa v čase požiaru nachádzali v sklade nejakí ľudia, nie je jasné. „Momentálne sa do horiacej budovy dostať nevieme, plamene hasíme len z vonka,“ dodal hovorca hasičov.

Don Xuan Center je známe nákupné centrum pozostávajúce prevažne so skladov a zastrešených trhovísk, na ktorých sa predávajú tovary pochádzajúce prevažne z ázijských krajín.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #hasiči #požiar #Berlín #nákupné centrum