Pri havárii vrtuľníka na Bahamách zomrelo sedem Američanov

Miliardár Chris Cline je medzi siedmimi americkými občanmi — štyrmi ženami a tromi mužmi —, ktorí sa vo štvrtok stali obeťami havárie vrtuľníka v Bahamách. Informovala o tom agentúra BNO News.

05.07.2019 08:57
debata (9)

Vrtuľník sa zrútil do Atlantického oceánu vo štvrtok ráno miestneho času krátko po štarte z ostrova Big Grand Cay ležiaceho v severozápadnej časti karibského súostrovia Bahamy, odkiaľ smeroval do mesta Fort Lauderdale v americkom štáte Florida.

Podľa bahamských úradov nikto zo siedmich ľudí na palube nehodu neprežil. Priatelia identifikovali jednu z obetí ako Chrisa Clinea, filantropa a podnikateľa v oblasti banského priemyslu. Ako uviedol denník Register-Herald, vychádzajúci v jeho domovskom štáte Západná Virgínia, pri nešťastí prišla o život aj jedna z Clineových dcér.

Nešťastie sa stalo v predvečer Clineových 62. narodenín. Identita ostatných piatich obetí nebola bezprostredne zná­ma.

„Dnes sme prišli o superstar zo Západnej Virgínie a stratil som veľmi blízkeho priateľa,“ povedal guvernér Západnej Virgínie Jim Justice.

Cline sa vypracoval z obyčajného baníka na manažéra nízkonákladových banských prevádzok. Zanechal po sebe majetok v odhadovanej čistej hodnote 1,8 miliardy dolárov.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Bahamy #pád vrtuľníka #Chris Cline