Pri výbuchu auta v Turecku zomreli 3 ľudia, podľa Erdogana išlo o terorizmus

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan informoval v piatok o výbuchu nálože umiestnenej v aute v blízkosti turecko-sýrskej hranice, pri ktorej prišli o život traja Sýrčania nachádzajúci sa vo vozidle. Podľa prezidenta tento incident súvisel s teroristickými aktivitami, píše agentúra AP.

05.07.2019 15:03
Turecko / auto / explózia / Erdogan / terorizmus Foto: ,
Bezpečnostní a forenzní experti pracujú na mieste výbuchu, ktorý nastal v aute zhruba 750 metrov od miestnej vládnej administratívnej budovy v pohraničnom meste Reyhanli v juhotureckej provincii Hatay 5. júla 2019.
debata (2)

Výbuch nastal v aute, ktoré stálo zhruba 750 metrov od miestnej vládnej administratívnej budovy v pohraničnom meste Reyhanli v juhotureckej provincii Hatay, spresnila turecká agentúra Anadolu.

„Je jednoznačné, že sa v aute nachádzala bomba,“ povedal prezident Erdogan. „Na základe počiatočných zistení sa zdá, že môže existovať viac prepojení s terorizmom,“ do­dal.

Agentúra Anadolu pôvodne informovala o dvoch obetiach a o dvoch zranených, pričom na miesto činu smerovalo viacero sanitiek a policajných hliadok. Prezident sa o počte zranených nezmienil.

V roku 2013 zomrelo pri bombovom útoku v tomto meste 53 ľudí vrátane utečencov. Ankara zaň pripísala vinu sýrskej tajnej službe.

V Turecku sa tiež v rokoch 2015–16 odohrala séria útokov s približne 300 obeťami na životoch, za ktorými podľa vlády stáli islamisti z džihádistickej organizácie Islamský štát (IS) a miestni kurdskí extrémisti.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Turecko #Recep Tayyip Erdogan #výbuch auta