Zatkli jedného z popredných talianskych pašerákov kokaínu z 'Ndranghety

V Brazílii bol po piatich rokoch na úteku zatknutý jeden z hlavných talianskych pašerákov kokaínu, 61-ročný Nicola Assisi, člen kalábrijskej mafie 'Ndrangheta. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady. Policajti zatkli aj jeho 36-ročného syna Patricka. Muži budú vydaní do Talianska, kde boli odsúdení za medzinárodný obchod s drogami.

09.07.2019 07:02
debata (3)

Dvojica žila v luxusnom strešnom byte s tajnými miestnosťami pre ukrývanie drog, peňazí, zbraní aj samotných gangstrov v prípade policajného záťahu, povedal novinárom Luciano Flores z brazílskej polície. Penthouse bol osadený sofistikovaným systémom kamier.

Muži zákona našli v byte nástroj na výrobu pečatí na prepravných kontajneroch, dve zbrane, jeden kilogram kokaínu a milióny eur v hotovosti. Peniaze zatiaľ nespočítali, ale uviedli, že štós bankoviek vážili vyše 20 kilogramov.

Otec a syn boli na úteku od roku 2014 a pod falošnými identitami žili v Portugalsku a Argentíne, informovala ďalej brazílska polícia. Podľa agentúry ANSA boli muži v Taliansku odsúdení na tridsať rokov väzenia.

Assisi má ešte druhého syna, 30-ročného Pasquala, ktorý bol roku 2017 v Taliansku zatknutý a obvinený za medzinárodný obchod s drogami.

Podľa výskumného ústavu Demoskopika z roku 2013, zarobila ‚Ndrangheta v roku 2012 viac peňazí ako Deutsche Bank a McDonald‘ dohromady a mala obrat 53 miliárd eur.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #Sao Paulo #pašovanie drog #'Ndrangheta