Pri dvoch útokoch na severe Afganistanu zahynulo najmenej 22 vojakov a 7 civilistov

Najmenej 22 príslušníkov afganských ozbrojených síl, ako aj sedem civilistov zahynulo pri dvoch rôznych útokoch v provinciách Kundúz a Baghlán na severe Afganistanu. S odvolaním sa na utorkové vyhlásenie predstaviteľov miestnych úradov o tom informovala agentúra DPA.

09.07.2019 16:11
debata (2)

Pri prvom útoku dobyli militanti z radikálneho hnutia Taliban vojenskú základňu v provincii Kundúz pri hraniciach s Tadžikistanom.

Podľa informácií od dvoch rôznych zdrojov si dobytie základne vyžiadalo 15 alebo 17 obetí na životoch v radoch príslušníkov afganských ozbrojených síl.

Bombardovanie, ku ktorému medzitým došlo na predmestí mesta Puli Chumrí, ktoré je administratívnym centrom provincie Baghlán, si medzitým vyžiadalo životy siedmich civilistov, z toho šiestich detí. Podľa predstaviteľov miestnej samosprávy nie je zrejmé, kto za náletom stojí.

Ako pripomína agentúra AP, Afganistan čelí intenzívnemu násiliu takmer každodenne aj napriek prebiehajúcim rokovaniam znepriatelených skupín s cieľom dosiahnuť politické riešenie konfliktu.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Afganistan #vojaci #Taliban #civilisti