Požiar v elektrárni pri Moskve si vyžiadal jednu obeť

Jeden človek zahynul pri mohutnom požiari, ktorý vypukol vo štvrtok v areáli tepelnej elektrárne v meste Mytišči v Moskovskej oblasti. Informovala o tom tlačová agentúra TASS s odvolaním sa na zdravotnícke úrady.

11.07.2019 11:31 , aktualizované: 15:06
debata (7)

Zranenia utrpelo 13 ľudí. Zdravotníci poskytli ambulantné ošetrenie 12 osobám, jednu museli hospitalizovať.

Zranené osoby majú popáleniny spôsobené požiarom, ktorý podľa predbežných údajov zavinila explózia. Utrpeli popáleniny prvého a druhého stupňa a sú už v starostlivosti lekárov.

Podľa ministerstva pre mimoriadne situácie požiar vypukol na vysokotlakovom plynovode a podarilo sa ho už uhasiť. Hasiči ešte likvidujú požiar v transformačnej stanici. Podľa rezortu nie sú obyvatelia Moskovskej oblasti ani životné prostredie v ohrození.

Podľa hasičov plocha požiaru presiahla 1000 štvorcových metrov. Do boja s ohňom nasadili 157 ľudí aj dva vrtuľníky.

Podľa agentúry TASS odvolávajúcej sa na zdroj zo záchranných zložiek horí plynovod a prijali sa opatrenia s cieľom ho uzavrieť. Uzatvorená bude aj celá elektráreň.

Na záberoch na sociálnych médiách vidieť vysoké plamene šľahajúce zo zariadenia v okrese Mytišči neďaleko Moskvy. Jeden z očitých svedkov uviedol, že plamene dosahovali výšku 50 metrov. Moskovské úrady nasadili na likvidáciu požiaru na základe žiadosti ministerstva pre mimoriadne situácie 50 kusov špeciálnej techniky.

Elektráreň v Mytišči je podľa TASS v prevádzke od roku 1992, funguje predovšetkým na zemný plyn a má výkon 1 060 MW. Podľa denníka Komsomolskaja pravda elektráreň obstaráva teplom a elektrinou viac ako milión obyvateľov v Moskve a jej predmestie Mytišči.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #elektráreň #Rusko #požiar