Oslavy víťazstva Alžírčanov vo futbale prerástli vo Francúzsku do násilností

Alžírčania žijúci v metropolitnej oblasti Paríža vo štvrtok večer zablokovali niektoré úseky obchvatu okolo francúzskej metropoly. V samotnom hlavnom meste vyrabovali najmenej dva obchody nachádzajúce v blízkosti triedy Champs-Élysées.

12.07.2019 05:58
debata (6)

Alžírčania sa zišli v centre Paríža, aby oslávili víťazstvo svojho futbalového tímu nad Pobrežím Slonoviny v Africkom pohári národov.

Desiatky fanúšikov sa pritom oddelili od davu oslavujúceho na Champs-Élysées a vlámali sa do dvoch obchodov v blízkosti. Jedným z nich bola predajňa motocyklov. Fanúšikovia z nej odcudzili motorkárske prilby, rukavice a dokonca aj motorky, informovali v noci na piatok francúzske médiá.

Polícia proti davu použila slzotvorný plyn a zadržala najmenej jednu osobu, spresnila agentúra AFP.

Slzotvorným plynom polícia rozohnala aj dav alžírskych fanúšikov, ktorí slávili víťazstvo svojho tímu v juhofrancúzskom prístave Marseille.

Podobná situácia bola aj v ďalších francúzskych mestách, kde žijú Alžírčania alebo Francúzi alžírskeho pôvodu.

Ako pripomenula agentúra AFP, trieda Champs-Élysées je tradičným miestom stretnutí a búrlivých osláv víťazstiev v dôležitých futbalových zápasoch. Vo štvrtkovom zápase sa Alžírsko kvalifikovalo do semifinále Afrického pohára národov.


VIDEO: Autentické zábery zo stredajšej bitky fanúšikov v Bratislave

Video
Video
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #alžírski futbalisti