Zemetrasenie v Indonézii spôsobilo škody na troch ostrovoch

Zemetrasenie s magnitúdou 5,7 postihlo v utorok ráno miestneho času indonézske ostrovy Bali, Lombok a Jáva, kde spôsobilo škody na domoch a chrámoch. Informovala o tom agentúra AP.

16.07.2019 07:04
Indonézia / zemetrasenie / Foto: ,
Poškodený hinduistický chrám na Bali po zemetrasení zo 16. júla 2019.
debata

Hypocentrum zemetrasenia zaznamenaného o 02.18 h SELČ sa podľa geologickej služby USA (United States Geological Survey – USGS) nachádzalo v mori 82 kilometrov juhozápadne od balijského hlavného mesta Denpasar v hĺbke takmer 92 kilometrov. Úrady nevydali varovanie pred vlnami cunami.

Turisti dovolenkujúci na Bali pocítili otrasy vo svojich hoteloch. Indonézska Národná agentúra pre zmierňovanie následkov katastrof (Badan Nasional Penanggulangan Bencana – BNPB) zverejnila na svojom twitterovom účte fotografie, na ktorých je vidno poškodený hinduistický chrám na Bali a poškodený dom v meste Banyuwangi v provincii Východná Jáva.

Dvaja ľudia prišli o život pri silnom zemetrasení s magnitúdou 7,3, ktoré v nedeľu zasiahlo východoindonézske súostrovie Moluky.

Indonézia so svojimi viac ako 17 000 ostrovmi a vyše 260 miliónmi obyvateľov leží na tzv. Ohnivom kruhu, geologicky najaktívnejšej zóne na Zemi, kde sa stretáva niekoľko tektonických platní.

debata chyba
Viac na túto tému: #zemetrasenie #indonézia