Z jedla z automatov so 'zdravou stravou' sa v Moskve priotrávilo 65 ľudí

Viac než šesť desiatok ľudí sa v ruskom hlavnom meste otrávilo pochutinami z automatov "prvého reťazca so zdravou stravou v Rusku", pôsobiaceho pod značkou Healthy Food, uviedol vo štvrtok spravodajský server Newsru.com. Jedlom z automatov sa priotrávili prevažne ľudia pracujúci v kanceláriách.

19.07.2019 07:30
debata (25)

Zo 65 Moskovčanov, ktorí od minulého týždňa vyhľadali lekára po požití jedla z automatov, sa u 36 potvrdila salmonelóza, uviedla Nona Fomkinová z úradu dohliadajúceho na trh a zdravie spotrebiteľov Rospotrebnadzor. U 26 ľudí boli problémy tak vážne, že museli byť hospitalizovaní. V nemocniciach zostáva ešte 18 pacientov, ktorých stav lekári označujú za stredne vážny.

Pracovníci Rospotrebnadzoru počas vyšetrovania uzavreli prevádzku na juhovýchode Moskvy, kde sa jedlo vyrábalo, dve jedálne a zapečatili 48 automatov. Vo výrobni zabavili tri tony surovín aj hotové výrobky, z ktorých niektoré síce už boli po záruke, ale na obaloch bola lehota spotreby posunutá, na iných bol dátum výroby zámerne posunutý na ešte len budúce dni.

„Domnievam sa, že až v najbližších dňoch bude možné povedať, kto to zavinil,“ uviedol šéf spoločnosti Healthy Food Dmitrij Pronin. „Máme veľa dodávateľov, a tak bude ťažké určiť, kto dodal závadné výrobky. Je tiež možné, že sa ľudia nakazili z iného tovaru,“ dodal.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Rusko #automat #otrava jedlom