Na letisku v Amsterdame uviazli pre poruchu s tankovaním desaťtisíce pasažierov

Problémy s tankovaním lietadiel v stredu na vyťaženom letisku Schiphol v holandskom Amsterdame spôsobili, že tam uviazlo 20 000 až 30 000 cestujúcich. Pasažieri uviazli v odletových halách či priamo v lietadlách. Tlačovú agentúru DPA o tom informovala hovorkyňa letiska.

24.07.2019 23:10
Holandsko / letisko / Amsterdam / Foto: ,
Pohľad na letisko Schiphol v holandskom Amsterdame, kde problémy s tankovaním lietadiel mali za následok zrušenie stovky letov, 24. júla 2019.
debata

Letisko predpokladá, že nie všetci uviaznutí pasažieri zoženú hotelovú izbu a niekoľko tisíc cestujúcich bude v noci na štvrtok pravdepodobne spať na skladacích poľných lôžkach.

Vyše 100 lietadiel nemohlo odštartovať načas preto, že externá spoločnosť Aircraft Fuel Supply dodávajúca palivo do lietadiel mala poruchu v systéme. To znamenalo, že lietadlá nebolo možné dotankovať, a to spôsobilo meškania letov. Až 180 letov bolo úplne zrušených.

K problémom na najväčšom holandskom letisku Schiphol došlo počas rušnej letnej dovolenkovej sezóny. Zároveň nastali v čase horúčav, v deň, keď v krajine padol teplotný rekord 38,8 stupňa Celzia, ktorý meteorológovia namerali na leteckej základni Gilze-Rijen na juhu krajiny.

Holandské aerolínie KLM očakávajú meškania aj vo štvrtok.

debata chyba
Viac na túto tému: #letisko #Amsterdam #Schiphol #Pasažieri #zrušenie letov