Indická armáda evakuovala 700 pasažierov zo zaplaveného vlaku

Armádne vrtuľníky a záchranné člny dnes pri západoindickom meste Bombaj evakuovali všetkých 700 ľudí z vlakovej súpravy, ktorá sa ocitla na území zaplavenom pri prudkom daždi. Oznámilo to dnes indické ministerstvo vnútra.

27.07.2019 17:23
India počasie monzúny vlak rieka záchrana Foto:
700 cestujúcich evakuovali v sobotu z vlaku, ktorý v dôsledku monzúnových záplav uviazol medzi dvoma stanicami neďaleko indického mesta Bombaj.
debata

Expres vyšiel z Bombaja v piatok večer smerom do Kolhapur, ktorý leží asi 350 kilometrov južným smerom. Ušiel ale len 60 kilometrov, pretože ho zastavil prudký dážď, po ktorom sa rieka vyliala z brehov a zaplavila koľaje.

Súprava zostala zablokovaná niekoľko hodín východne od Bombaja a úrady sa nakoniec rozhodli povolať na pomoc armádne vrtuľníky, člny a potápačov. Na miesto sa vydal aj oddiel určený na zásahy v prípade katastrof. Jeho hovorca povedal, že za štyri hodiny sa podarilo evakuovať pasažierov, medzi ktorými bolo deväť tehotných žien.

K miestu boli povolané aj sanitky a 37 lekárov, ľudia dostali vodu a jedlo. Hovorca železníc povedal, že bol vypravený špeciálny vlak, ktorý cestujúcich dopraví na miesto určenia.

Letisko v Bombaji dnes pre prudký dážď zrušilo 11 odletov a odklonilo deväť lietadiel na prílete. Na určitých miestach mesta spadlo za 24 hodín 20 centimetrov zrážok. India v tomto monzúnovom období zápasí so záplavami na viacerých miestach, v minulých štrnástich dňoch zomrelo 250 ľudí. Najhoršie sú postihnuté severné štáty Asami a Bihár.

debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #India #záplavy