Streľba na juhu Francúzska si vyžiadala troch mŕtvych, útočníci sú na úteku

Dvaja muži a jedna žena v nedeľu večer zomreli a jeden muž utrpel vážne zranenia pri streľbe v mestečku Ollioules neďaleko juhofrancúzskeho Toulone. Informovali o tom dnes francúzske médiá. Podľa nich sa polícia domnieva, že išlo o vybavovanie účtov medzi miestnymi drogovými gangmi, ktoré si vyžiadalo i náhodné obete.

29.07.2019 12:15
debata (5)

Podľa agentúry AFP boli cieľom útoku na čerpacej stanici dvaja mladí muži vo veku 29 a 30 rokov, zatiaľ čo žena bola iba v zlý čas na zlom mieste. „Tí mladíci, ktorí boli zastrelení, sú u mestskej polície veľmi neslávne známi,“ citoval denník Var-Matin starostu Ollioules Roberta Bénéventiho. Podľa denníka France Bleu Provence boli muži známymi postavami miestnej drogovej scény.

K streľbe došlo okolo 20:30 SELČ v inak relatívne pokojnej časti mestečka. Počet páchateľov nie je známy, polícia ale podľa médií pátra najmenej po dvoch ľuďoch. Že išlo o vybavovanie účtov medzi miestnymi gangmi, polícia vyvodila okrem iného z typu zbrane, ktorá bola použitá.

Okrem dvoch mŕtvych mužov, ktorí boli terčom útoku, zomrela aj 57 ročná žena, ktorá náhodou prechádzala miestom streľby na skútri a ktorú zasiahla zblúdilá strela. Jej o rok starší manžel, ktorý skúter riadil, utrpel vážne zranenia, po operácii ale už nie je v ohrození života. Podľa miestnych médií išlo o turistov z inej časti Francúzska, ktorí v Ollioules vlastnili druhý dom a cez leto sa v ňom zdržiavali.

Francúzsky minister vnútra Christophe Castaner na twitteri napísal, že do vyšetrovania prípadu sú zapojené „všetky zložky“. „Mám plnú dôveru v našich policajtov, pri ktorých dennodenne pozorujem odhodlanosť vykoreniť tieto zločinecké siete, ktoré ničia naše štvrte,“ dodal.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #streľba #Ollioules