Sotil chlapca pod rýchlovlak. Nemeckom otriasla vražda

Ohavný zločin obral matku o to najcennejšie a môže mať dozvuky v blížiacich sa voľbách. Nemecká polícia v utorok obvinila z vraždy a z pokusu o vraždu 40-ročného Eritrejčana, ktorý v pondelok zhodil ženu s dieťaťom na železničné koľajnice na nádraží vo Frankfurte nad Mohanom.

30.07.2019 16:26
Nemecko / Frankfurt nad Mohanom / vražda /... Foto: ,
Kvety a plyšové medvedíky pri mieste, kde chlapec prišiel o život.
debata (1)

Útočník má trvalý pobyt vo Švajčiarsku, kde žije už od roku 2006. Do nemeckého mesta, kde spáchal zločin, pricestoval z Bazileja. Muž s eritrejským občianstvom sotil pod prichádzajúci rýchlovlak matku s osemročným synom. Žena sa stihla vyhnúť expresu, chlapec okamžite podľahol ťažkým zraneniam.

Páchateľ sa pokúsil utiecť, ale rýchlo ho chytili. „Dal sa na útek, ale okoloidúci ho prenasledovali. Bol zatknutý neďaleko železničnej stanice," povedala policajná hovorkyňa Isabell Neumannová.

Vyšetrovatelia stále nepoznajú motív strašného činu. Muž, ktorý je otec troch detí, zatiaľ odmieta vypovedať. Isté je, že s tými, ktorých sotil pod rýchlovlak, sa nepoznal. Nie je vylúčené, že išlo o zločin islamistu. Pri spáchaní vraždy a pokusu o vraždu bol príčetný: „Podľa polície nebol ani pod vplyvom alkoholu, ani drog," uviedla stanica Deutsche Welle.

Minister vnútra Horst Seehofer po hroznej udalosti prerušil dovolenku. Chce sa zaoberať zvýšením bezpečnosti vrátane nádraží, ktoré podľa kritikov nestráži dosť policajtov. Médiá upozorňujú, že tragédia môže ovplyvniť krajinské voľby v Sasku a v Brandenbursku, ktoré budú 1. septembra. Mohla by sa totiž oživiť téma prijímania žiadateľov o azyl v Európe.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #vražda #Frankfurt nad Mohanom #Eritrejčan