V Česku sa zrazil vlak s kamiónom, desať ľudí sa zranilo

V Česku sa dnes popoludní zrazil osobný vlak s kamiónom. Desať ľudí utrpelo ľahké alebo stredne ťažké zranenia. Doprava bola na trati medzi Hradcom nad Moravicí a Opavou na niekoľko hodín prerušená.

30.07.2019 22:40
debata (1)

Oznámili to hovorkyňa moravskosliezskej polície Zlatuše Viačková a hovorca krajskej zdravotníckej záchrannej služby Lukáš Humpl. Vlak sa po zrážke vykoľajil, odhadované škody presahujú šesť miliónov českých korún (234 000 Eur), povedal pre ČTK hovorca Železničnej inšpekcie Martin Drápal.

Nehoda sa stala okolo 18:00 v Brance u Opavy. Kamión vošiel na jednokoľajové železničné priecestie, ktoré označovali výstražné kríže a značka prikazujúca zastavenie.

Medzi desiatimi zranenými boli vodič nákladného auta, rušňovodič a osem cestujúcich z vlaku. Jednalo sa o päť mužov a päť žien vo veku od 15 do 71 rokov. „Všetci boli pri vedomí a mimo priameho ohrozenia života,“ doplnil hovorca záchrannej služby. Škody na kamióne sú podľa Železničnej inšpekcie asi 4,5 milióna Kč, škody na vlaku 1,5 milióna a škody na trati sú okolo 10 000 Kč.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #vlak #dopravná nehoda