Nemeckí colníci zabavili v Hamburgu rekordné množstvo kokaínu

Nemeckí colníci zabavili na kontajnerovej lodi v Hamburgu rekordné množstvo kokaínu. Štyri a pol tony drogy bolo schovaných v 211 športových taškách. Na čiernom trhu by sa dal predať za približne jednu miliardu eur, uviedol dnes colný úrad v Hamburgu.

02.08.2019 12:34
Nemecko / kokaín / Foto: ,
Zaistené športové tašky, v ktorých colníci našli dovedna štyri a pol tony kokaínu.
debata (16)

Podľa hamburských colníkov ide o „enormné množstvo“ a v Nemecku doteraz vôbec najväčší objem jednorázovo zaisteného kokaínu. Droga skonfiškovaná už pred dvoma týždňami bola za rozsiahlych bezpečnostných opatrení zničená na prísne utajovanom mieste.

Hamburgským colníkom sa tak podarilo zasadiť citeľný úder medzinárodným priekupníkom s omamnými látkami. Drogu odhalili po radioanalýze v podozrivom kontajneri prichádzajúceho z uruguajského Montevidea. Kontajner smeroval do Antverp v Belgicku.

Keď colníci kontajner, ktorý mal podľa dopravcu obsahovať sójové bôby, otvorili, uvideli najskôr veľké množstvo čiernych športových tašiek. V nich potom našli cez 4200 balíčkov kokaínu.

Už v rokoch 2017 a 2018 sa hamburgským colníkom podarilo pri troch akciách zaistiť dohromady približne 3,8 tony kokaínu.

16 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #kokaín #colníci #Hamburg