SOHR: Počet mŕtvych vojakov na leteckej základni v Sýrii je na najmenej 30

Na najmenej 31 vzrástol počet obetí explózie, ku ktorej došlo v sobotu na sýrskej leteckej základni Šajrát v provincii Homs. S odolaním sa na mimovládnu organizáciu a štátne médiá o tom informovala agentúra AFP.

03.08.2019 18:54
debata (9)

Mimovládna organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii v sobotu aktualizovala svoje pôvodné informácie s tým, že pri výbuchu na základni zomrelo najmenej 31 sýrskych a ďalších spriatelených vojakov.

Ich počet sa môže zvýšiť, pretože ďalšie osoby utrpeli vážne zranenia. SOHR príčinu explózie neuviedla.

Podľa predchádzajúcich správ štátnej tlačovej agentúry SANA výbuch na pôde leteckej základne armády prezidenta Bašára Asada zavinilo „technické zlyhanie“ pri prevážaní munície, ktorej uplynula doba spotreby a pri výbuchu prišiel o život neznámy počet ľudí.

Letecká základňa Šajrát je jedným z najdôležitejších vojenských objektov sýrskeho vládneho režimu v stredozápadnej oblasti krajiny.

V reakcii na útok sarinom v Chán Šajchúne v provincii Idlib americké sily vypálili 7. apríla 59 striel Tomahawk na sýrsku leteckú základňu Šajrát v provincii Homs.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Homs #Sýria #SOHR