Po explózii v centre Káhiry hlásia 19 mŕtvych a 30 zranených

Pri explózii v centre Káhiry zahynulo 19 ľudí a ďalších 30 ich utrpelo zranenia. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na egyptské ministerstvo zdravotníctva. Kvôli výbuchu musela byť evakuovaná neďaleká nemocnica. Príčina explózie zatiaľ nie je známa. Egyptské médiá špekulujú o výbuchu plynu, ministerstvo vnútra ale vo svojom vyhlásení uviedlo, že explóziu spôsobila zrážka niekoľkých vozidiel.

05.08.2019 10:12
Egypt / Káhira / výbuch / explózia / Foto: ,
Ľudia hasia požiar po explózií pred nemocnicou v Káhire, 4. augusta 2019.
debata

Dopravné nehody si v Egypte každý rok vyžiadajú veľký počet mŕtvych, len vlani to bolo viac ako 3000 úmrtí a približne 12 000 zranených. Okrem zlého stavu vozoviek aj vozidiel má nehody podľa agentúry DPA na svedomí predovšetkým bezohľadné správanie vodičov, ktorí ohrozujú nielen svoj život, ale aj životy ostatných účastníkov premávky.

Incident vyšetruje egyptská prokuratúra, citovala agentúra Reuters nemenované zdroje. Zatiaľ však žiadny z úradov oficiálne nenaznačil, že by mohlo ísť o útok. Egypt už roky bojuje proti islamským radikálom, ktorí pôsobia najmä na Sinajskom polostrove.

Napätie v regióne sa znásobilo v roku 2013 po zosadení nedávno zosnulého prezidenta Muhammada Mursího z teraz zakázaného Moslimského bratstva. V uplynulých rokoch radikáli útočili ale aj bližšie k hlavnému mestu, kde sa stali terčom útokov tiež koptskí kresťania či turisti.

debata chyba
Viac na túto tému: #Egypt #Káhira #explózia