Pri výbuchoch v muničnom sklade na Sibíri boli zranení najmenej 4 ľudia

Najmenej štyria ľudia utrpeli zranenia pri požiari a sérii výbuchov, ku ktorým došlo v pondelok v muničnom sklade na ruskej vojenskej základni pri meste Ačinsk v Krasnojarskom kraji na Sibíri. S odvolaním sa na tamojšie médiá o tom informovali agentúry AP a DPA.

05.08.2019 18:14
rusko, výbuch, muničný sklad, explózia, mrak Foto: ,
Ku požiaru a sérii výbuchov došlo v muničnom sklade na ruskej vojenskej základni pri meste Ačinsk v Krasnojarskom kraji.
debata (9)

„Horia dve zariadenia, v ktorých sa celkovo nachádza približne 40.000 kusov delostreleckej munície, s kalibrom 125 a 152 milimetrov,“ napísala ruská štátna tlačová agentúra TASS citujúc zdroj, ktorý si neželal byť menovaný.

Podľa medializovaných správ boli hospitalizovaní v súvislosti s týmto incidentom štyria ľudia. Evakuáciu vykonali úrady v okruhu 20 kilometrov od muničného skladu. Miestne úrady podľa AP informovali, že obyvatelia nie sú v bezprostrednom ohrození, vyzvali ich však, aby sa k zmienenej základni nepribližovali.

Výbuchy v muničných skladoch nie sú v Rusku či zvyšných postsovietskych krajinách neobvyklé. Agentúra DPA pripomína, že pri explóziách, ku ktorým došlo koncom júna v muničnom sklade v susednom Kazachstane, zahynulo viacero ľudí.

Ruskú Sibír a Ďaleký východ zachvátili v ostatnom čase lesné požiare, ktorých rozlohu sa v súčasnosti podarilo zmenšiť zhruba o štvrtinu. Momentálne je podľa ruského ministerstva pre mimoriadne situácie v aktívnej fáze horenia približne 57 000 hektárov: na území Krasnojarského kraja ide o viac ako 42 000 hektárov, v Irkutskej oblasti horia porasty na 14 000 hektároch a v Sachskej republike (Jakutsko) 240 hektárov.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #Rusko #muničný sklad #Sibír