V americkom štáte Mississippi zatkli 680 nelegálnych migrantov

Približne 680 nelegálnych migrantov zatkli v stredu počas viacerých razií imigračné úrady v Spojených štátoch, informovala na svojej webovej stránke stanica CNN.

08.08.2019 10:45
USA / Missisippi / migranti / zatknutie / Foto: ,
Príslušníci americkej prisťahovaleckej a colnej polície odvádzajú muža v putách počas razie v továrni na spracovanie potravín Koch Foods v meste Morton, v americkom štáte Mississippi 7. augusta 2019.
debata (7)

Príslušníci americkej prisťahovaleckej a colnej polície (Immigration and Customs Enforcement – ICE) zadržali pracovníkov šiestich tovární na spracovanie potravín, spresnila stanica BBC. Na operáciách v okolí mesta Jackson, štát Mississippi, sa podľa nej zúčastnilo viac ako 600 agentov. Pracovnú silu v týchto fabrikách tvoria prevažne migranti z latinskoame­rických krajín.

Prokurátor Michael Hurst oznámil, že polícia zatýkala na siedmich miestach v šiestich rôznych mississippských mestách na juhu USA. Razie boli podľa jeho slov „najväčšou protiimigračnou operáciou v rámci jedného štátu v dejinách krajiny“.

Prisťahovalecká a colná polícia od nástupu prezidenta Donalda Trumpa do úradu v roku 2017 sprísnila zásahy voči zamestnávateľom, ktorí najímajú nelegálnych migrantov, pripomína CNN. Stredajšie zatknutia sú podľa riaditeľa ICE Matta Albencea výsledkom dlhodobého vyšetrovania.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #migranti #zatýkanie #Mississippi