Prepustili 10 tureckých námorníkov unesených pri brehoch Nigérie

Desiatich tureckých námorníkov z nákladnej lode, ktorých minulý mesiac uniesli "piráti" pri brehoch Nigérie, prepustili na slobodu. Informovala o tom v piatok turecká štátna tlačová agentúra Anadolu s tým, že sú v dobrom zdravotnom stave. Bližšie podrobnosti o ich prepustení nie sú známe.

10.08.2019 09:04
debata

Námorníkov zajali ozbrojení muži, ktorí napadli nákladnú loď Paksoy-1, plaviacu sa pod tureckou vlajkou a patriacu lodiarskej spoločnosti Kadioglu Denizcilik. Spoločnosť podľa tureckých médií vo vyhlásení uviedla, že na loď zaútočili „piráti“ počas plavby z Kamerunu na Pobrežie Slonoviny. Loď neprevážala žiadny náklad.

Oblasť Guinejského zálivu pri západnom pobreží Afriky, kde došlo k únosu, je známa prítomnosťou pirátov.

Únosy s cieľom získať výkupné sú vo viacerých častiach Nigérie pomerne častým problémom. Krajina v prvých troch mesiacoch roku 2019 nahlásila 14 pirátskych útokov, čo je pokles v porovnaní s 22 útokmi v rovnakom období predchádzajúce­ho roka.

Aprílová správa Medzinárodného úradu pre námornú plavbu (IMB) tento pokles pripísala zvýšenému úsiliu nigérijskej vlády „aktívne reagovať na ohlásené incidenty vysielaním hliadkovacích lo­dí“.

debata chyba
Viac na túto tému: #Turecko #Nigéria #pirátstvo #námorníci