Akt sabotáže v Kanade: Do lesa sa zrútilo 30 gondol lanovky

Všetkých 30 gondol lanovky Sea-to-Sky nachádzajúcej sa pri mestečku Squamish v západokanadskej provincii Britská Kolumbia sa v sobotu zrútilo na zalesnený svah. Stalo sa tak po tom, ako niekto narezal dvojkilometrové nosné lano, informovala v nedeľu agentúra AFP.

11.08.2019 15:50
debata (15)

Pri incidente nebol podľa polície nikto zranený, keďže lanovka bola v tom čase mimo prevádzky.

Prevádzkovateľ lanovky v tlačovej správe oznámil, že zrútenie gondol bolo hlásené o 04.30 h miestneho času. Konštatoval, že lano s priemerom 55 milimetrov bolo vo veľmi dobrom stave a krátko pred nehodou sa skončila údržba lanovky. Tá bude teraz zatvorená na neurčito.

„Predpokladáme, že lano bolo prerezané a že ide o úmyselný vandalizmus,“ uviedla hovorkyňa Kráľovskej kanadskej jazdnej polície (RCMP) Kara Trianceová. Polícia dúfa, že pri vyšetrovaní jej pomôžu výpovede turistov alebo kempujúcich.

Lanovka Sea to Sky je obľúbenou turistickou atrakciou v Britskej Kolumbii a dokáže prepraviť až 240 osôb naraz. Cesta z údolnej stanice na vrchol vo výške 885 metrov nad morom trvá približne desať minút. Z gondol sa ponúka výhľad na zátoky kanadského tichomorského pobrežia.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #lanovka #Kanada #Sea-to-Sky