Pátrajú po mužovi a dievčati, ktorých auto vo Švajčiarsku strhla povodeň

Švajčiarski záchranári pátrajú po mužovi a dievčati, ktorí sú nezvestní odvtedy, ako ich auto v nedeľu strhla lavína bahna z rozvodneného potoka spôsobená silným dažďom v Alpách.

13.08.2019 08:08
švajčiarsko, povodeň, voda, záplavy, potok, bahno Foto: ,
Povodeň nastala na rieke Losentze pri dedine Chamoson vo Švajčiarsku.
debata

Polícia v juhošvajčiarskom kantóne Valais v pondelok uviedla, že už existuje len malá nádej na nájdenie 37-ročného muža a šesťročného dievčaťa nažive. Pravdepodobne išlo o otca so šesťročnou dcérou. Po nezvestnej dvojici v noci na pondelok pátralo vyše 70 záchranárov vrátane členov posádky vrtuľníka. Povodeň nastala na rieke Losentze pri dedine Chamoson, pričom strhla ešte jedno auto, v ktorom však podľa švajčiarskych úradov nikto nebol.

Obyvatelia boli silou besniaceho sa prírodného živlu šokovaní, povedal starosta obce Claude Crittin. Podľa neho sa v jednej chvíli v bahne valili kusy skaly veľké ako auto.

Blesková povodeň sa v Chamoson udiala takmer na deň presne aj pred rokom. Vtedy sa vylial z brehov potok z iných troch pretekajúcich týmto malým mestom. Rovnako ako teraz za sebou vtedy záplavy nechali veľké materiálne škody.

debata chyba
Viac na túto tému: #Švajčiarsko #záplavy #Povodeň