Súd nariadil zaregistrovanie opozičného kandidáta do moskovských volieb

Moskovský mestský súd nariadil tamojšej volebnej komisii, aby zaregistrovala opozičného kandidáta Sergeja Mitrochina do nadchádzajúcich volieb do moskovského mestského zastupiteľstva. S odvolaním sa na utorňajšie správy ruských štátnych médií o tom informovala agentúra DPA.

13.08.2019 18:48
debata (30)

Práve odmietnutie moskovskej volebnej komisie zaregistrovať do týchto volieb viacerých nezávislých kandidátov spôsobilo, že už od polovice júla sa v Moskve konajú zhromaždenia na ich podporu. Počas týchto protestov bolo zadržaných vyše 2 000 ľudí. Zákroky policajtov voči demonštrantom často sprevádza neprimerané použitie sily.

Moskovský mestský súd teraz rozhodol, že zmienená komisia by mala okamžite zaregistrovať ako kandidáta Sergeja Mitrochina z centristickej strany Jabloko, informovali ruské štátne tlačové agentúry.

V sobotu sa v Moskve konal najväčší, v poradí už štvrtý z protestov, ktoré vyvolalo zamietnutie registrácie opozičných kandidátov do mestských volieb vypísaných na 8. septembra. Demonštrácia prilákala desaťtisíce ľudí.

30 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko