Strelec vo Filadelfii zranil šesť policajtov

V americkej Filadelfii vo štvrtok po niekoľkohodinovom zásahu polícia zadržala muža, ktorý v stredu popoludní miestneho času postrelil šesť policajtov. Informovala o tom agentúra AP. Strelec bol zabarikádovaný v dome, odkiaľ pálil po policajtoch, ktorí za ním pôvodne prišli kvôli podozreniu z drogovej trestnej činnosti.

15.08.2019 07:15
policajti, streľba, USA, filadelfia, polícia Foto: ,
Strelec bol zabarikádovaný v dome, odkiaľ pálil po policajtoch, ktorí za ním pôvodne prišli kvôli podozreniu z drogovej trestnej činnosti.
debata (7)

Keď muž začal strieľať, utekali policajti dverami aj oknami, aby pred paľbou unikli. Občas vystrelil aj v nasledujúcich hodinách a policajti streľbu opätovali. Dvaja policajti v dome uviazli, neskôr ich spolu s tromi ďalšími ľuďmi vyviedli členovia špeciálnej zásahovej jednotky.

Nikto zo zranených policajtov nie je v ohrození života a všetci boli prepustení z nemocnice, uviedol Richard Ross z filadelfského bezpečnostného zboru. „To, že tu dnes nemáme zabitých policajtov, sa blíži zázraku,“ priznal.

Na miesto dorazili desiatky, ak nie stovky strážcov zákona, uviedla agentúra AP. Uzavretá bola časť kampusu neďalekej univerzity. K miestu, kde sa strelec ukryl, sa snažili dostať davy zvedavcov a polícia ich odtiaľ posielala preč.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba #Filadelfia