Zomrela holandská princezná Christina, sestra bývalej kráľovnej Beatrix

Vo veku 72 rokov zomrela v piatok po boji s rakovinou kostí holandská princezná Christina, sestra bývalej kráľovnej Beatrix. S odvolaním sa na oficiálne oznámenie kráľovskej rodiny o tom informovala tlačová agentúra AP.

16.08.2019 12:28
debata (3)
Holandská princezná Christina Foto: SITA/AP, Emanuela Loddo
princezná / Christina / Holandsko / Holandská princezná Christina

Christina, najmladšia zo štyroch dcér zosnulej kráľovnej Juliány a jej manžela princa Bernharda, zomrela v kráľovskom paláci Noordeinde v holandskom meste Haag. Podľa štátnej informačnej služby RVD princezná trpela rakovinou kostí niekoľko rokov.

Holandský kráľ Viliam Alexander, kráľovná Máxima a Beatrix, ktorá od svojej abdikácie používa titul princezná, v príspevku na Twitteri opísali Christinu ako „výraznú osobnosť s láskavým srdcom“.

Princezná Christina sa narodila 18. februára 1947. Spolu s bývalým manželom Jorgeom Guillermom, synom kubánskeho lekára, mala tri deti – Bernarda, Nicolása a Julianu. Pár sa rozviedol v roku 1996.

Christinine pozostatky prevezú do záhradného pavilónu Fagel na pozemku paláca Noordeinde, kde jej priatelia a rodina pred súkromnou kremáciou prejavia poslednú úctu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Holandsko #princezná Christina