Muž pri úteku z väznice v Nemecku prekonal päť metrov vysoký múr

Pomocou zariadenia, ktoré si sám v tajnosti vyrobil, sa vo štvrtok večer podarilo uniknúť z väznice v meste Bochum 42-ročnému Srbovi. Informovala o tom v piatok agentúra DPA s odvolaním sa na hovorkyňu väznice.

16.08.2019 19:51
debata

Srb sa dostal na slobodu po prekonaní päť metrov vysokej steny. Vo väznici sa staral o vybavenie v telocvični, uvádza na svojej stránke denník Süddeutsche Zeitung.

Polícia pri pátraní po väzňovi na úteku nasadila stopovacie psy a vrtuľníky a zverejnila aj fotografie muža, ktorý má tmavé vlasy siahajúce po plecia a tetovania.

Muž si odpykával trest za lúpež a ublíženie na zdraví a vo väzení mal byť do roku 2021.

Hovorkyňa väznice Candida Tunkelová uviedla, že v piatich strážnych vežiach chýbal personál v dôsledku odstraňovania azbestu a v tejto časti nie je ani kamerový systém.

Väzeň si podľa jej slov v telocvični vyrobil z tyčí konštrukciu, ktorá mu umožnila vyliezť na stenu. V čase, keď v telocvični pod dohľadom dozorcov cvičili dve skupiny väzňov, povedal, že sa ide osprchovať. Cez strešné okno sa dostal na strechu a bežal k športovému ihrisku, kde mal ukryté spomínané zariadenie na prekonanie steny.

Muž počas výkonu trestu nevzbudzoval pozornosť a vždy sa správal v súlade s predpismi, dodala hovorkyňa.

Vo väznici v Bochume nejde o prvý takýto prípad. V rokoch 2011–13 odtiaľ utiekli traja väzni, čo stálo miesto vtedajšieho riaditeľa a viedlo k prepracovaniu bezpečnostných opatrení.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #väzenie