Epstein spáchal samovraždu, ukázala pitva

Z výsledkov súdnej pitvy tela finančníka Jeffreyho Epsteina vyplýva, že spáchal samovraždu, keď sa vo svojej cele obesil. Informovala o tom agentúra AP. Cudzie zavinenie Epsteinovej smrti úrady oficiálne vylúčili.

17.08.2019 11:28
Jeffrey Epstein Foto:
Americký finančník Jeffrey Epstein.
debata (32)

Epsteina našli mŕtveho minulú sobotu v manhattanskom väzení a všetko malo nasvedčovať tomu, že šlo o samovraždu. Hneď nato sa začali objavovať aj iné verzie, tie však mali len podobu konšpiračných teórií, ktoré kolovali po internete. Ich základom bolo väčšinou to, že Epstein, ktorého v júli zatkli v súvislosti s obvineniami zo zneužívania neplnoletých dievčat a iných sexuálnych zločinov, bol v blízkom kontakte s množstvom vplyvných ľudí, a o jeho umlčanie sa teda mohol postarať niekto z nich, aby tak zakryl vlastné zločiny.

Epsteina, ktorý patril do najvyšších poschodí americkej smotánky a udržiaval tesné zväzky s mnohými známymi osobnosťami svetovej politiky aj šoubiznisu, súdili prvýkrát už v roku 2008, kedy sa priznal k zneužívaniu neplnoletých dievčat a podnecovaniu prostitúcie a dostal za to 18-mesačný trest odňatia slobody, z ktorých si nakoniec odkrútil len 13.

Opätovne ho zatkli pred dvoma týždňami a obvinili ho z ďalších sexuálnych zločinov, za ktoré mohol dostať až 45 rokov. Finančník mal byť podľa obvinení súčasťou gangu zaoberajúceho sa prostitúciou a mal celebritám, ktoré pozýval do svojho luxusného sídla v New Yorku, ponúkať „služby“ prostitútok, vrátane neplnoletých.

32 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #samovražda #Jeffrey Epstein