Po incidente na mníchovskom letisku zrušili až 130 odletov a príletov

Približne 130 odletov a príletov doteraz zrušili na medzinárodnom letisku pri bavorskej metropole Mníchov v súvislosti s utorkovým incidentom, keď sa jeden z cestujúcich dostal bez kontroly do bezpečnostnej zóny, na čo polícia nariadila čiastočné uzavretie terminálov. Okrem rušenia letov musia cestujúci rátať aj s výrazným meškaním, uviedla agentúra DPA s odvolaním sa na zverejnené oznámenie.

27.08.2019 15:39
Nemecko Letisko Mníchov tabula cestujuci Foto: ,
Ľudia čakajú pred elektronickou tabuľou, na ktorej sú uvedené meškajúce lety v budove letiska v Mníchove po vyhlásení poplachu v utorok 27. augusta 2019.
debata (2)

„Cestujúci musia počas celého dňa rátať s obmedzeniami v letovej prevádzke,“ upozorňuje mníchovské letisko s tým, že verejnosť sa má informovať u jednotlivých dopravcov o aktuálnom stave plánovaných letov.

Niekoľkohodinové uzavretie letiskového terminálu 2 a časti terminálu 1 spôsobil po prílete v ranných hodinách cestujúci z tzv. tretieho štátu, ktorý nie je považovaný za bezpečný a mal sa teda podrobiť kontrole. Cez únikový východ sa však dostal do zóny, kde sa môžu pohybovať iba skontrolovaní cestujúci.

Zhruba dva a pol hodiny po incidente hovorca letiska oznámil, že podľa údajov polície sa muža podarilo zadržať. Približne o hodinu neskôr polícia umožnila opätovné sprístupnenie uzavretých priestorov, všetci cestujúci sa však museli znova podrobiť kontrolám.

Mníchovské letisko, ktoré je druhým najväčším v Nemecku, v porovnateľných dňoch odbaví v priemere 120-tisíc cestujúcich.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Mníchov #letisko #poplach