Poľsko sa s USA dohodlo na lokáciách pre nových amerických vojakov

Poľské ministerstvo obrany sa dohodlo so Spojenými štátmi na šiestich lokáciách, kde budú umiestnení ďalší americkí vojaci, ktorých Washington vysiela do Poľska. Informovala o tom v piatok agentúra AP.

30.08.2019 17:48
USA / Armáda / Foto: ,
Ilustračné foto.
debata (21)

O vyslaní 1000 príslušníkov amerických ozbrojených síl do Poľska, kde sa momentálne nachádza 4500 amerických vojakov, rozhodol ešte v júni šéf Bieleho domu Donald Trump. USA tiež zriadia v Poľsku veliteľstvo divízie.

Poľský minister obrany Mariusz Blaszczak v piatok uviedol, že na šiestich lokáciách, kde budú umiestnení príslušníci ozbrojených síl USA, sa už Poľsko s americkou stranou dohodlo, a o siedmej sa ešte rokuje.

Technické podrobnosti o novom nasadení amerických jednotiek v Poľsku, napríklad druh síl a ich umiestnenie, sa mali dohodnúť počas Trumpovej návštevy v Poľsku, ktorá bola naplánovaná na tento víkend. Trump však svoju návštevu odložil kvôli hurikánu Dorian, ktorý sa blíži k juhovýchodnému pobrežiu USA.

Na spomienkových podujatiach pri príležitosti 80. výročia začiatku druhej svetovej vojny bude v Poľsku Spojené štáty zastupovať viceprezident Mike Pence.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #USA #Americká armáda