Ľudia na Srí Lanke protestovali proti pochovaniu hlavy samovražedného útočníka

Súd na Srí Lanke nariadil polícii exhumovať telesné pozostatky jedného zo samovražedných atentátnikov, ktorí pri koordinovaných útokoch počas veľkonočných sviatkov zabili 259 ľudí.

30.08.2019 19:48
debata (2)

Rozhodnutie súdu prišlo po tom, čo sa pred verejným cintorínom v meste Batticaloa zhromaždili 100 ľudí vrátane príbuzných obetí, aby protestovali proti postupu úradov, ktoré hlavu útočníka ako jedinú čiastočne zachovanú časť jeho tela nechali pochovať na miestnom cintoríne. Polícia musela proti protestujúcim použiť slzotvorný plyn.

Hlavu útočníka pochovali na verejnom cintoríne po tom, čo miestna islamská obec odmietla dať súhlas s jej pochovaním na moslimskom cintoríne.

Pri samovražednom bombovom útoku v kostole v meste Batticaloa zahynulo na tohtoročnú Veľkonočnú nedeľu 27 ľudí a ďalších 70 osôb utrpelo zranenia.

Celkovo si útoky na dva katolícke a jeden protestantský kostol, ako aj na tri luxusné hotely v srílanských mestách Kolombo, Negombo a Batticaloa, ku ktorým došlo 21. apríla, vyžiadali 259 obetí na životoch a viac ako 500 zranených.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #protest #útoky #Srí Lanka #pochovanie