Američanke na Filipínach našli v príručnej batožine šesťdňového novorodenca

Na letisku vo filipínskej metropole Manile zadržali v stredu občianku USA, ktorá sa v príručnej batožine pokúsila prepašovať na palubu lietadla šesťdňové dieťa. Informovala o tom v piatok televízia CNN.

06.09.2019 12:36
Filipíny / Manila / Ohio / USA / Američanka / Foto: ,
Jennifer Erin Talbot z amerického štátu Ohio, ktorá sa sa v príručnej batožine pokúsila prepašovať na palubu lietadla šesťdňové dieťa.
debata (3)

Podľa agentúry DPA ženu obvinili z obchodovania s ľuďmi, únosu a týrania detí. Pre podozrenie z obchodovania s ľuďmi budú obvinení aj rodičia novorodenca. Žena z amerického štátu Ohio upútala pozornosť letiskovej kontroly svojou neprimerane veľkou príručnou batožinou. Počas preverovania obsahu sa v taške našlo dieťa.

Američanka nemala pre dieťa cestovný doklad. Pred vyšetrovateľmi uviedla, že chlapčekova matka súhlasila s jeho adopciou. Žena okrem toho tvrdila, že je tetou dieťaťa.

Z Američankinej výpovede vyplýva, že s matkou dieťaťa sa zoznámila na internete a podmienky „adopcie“ dohodli tiež online. Následne 21. augusta pricestovala do juhofilipínskeho mesta Davao, kde sa stretla s nastávajúcou matkou a počkala, kým porodí. Chlapček sa narodil o deväť dní neskôr.

Manuel Dimaano, šéf vyšetrovateľov v pobočke filipínskej tajnej služby NBI na manilskom letisku, uviedol, že Američanka mala pri sebe list od údajnej matky dieťaťa, ktorý však nebol podpísaný. Žena nemala pri sebe nijaký cestovný doklad na meno dieťaťa, uviedla CNN.

Podľa filipínskych zákonov každé dieťa do 18 rokov, ktoré cestuje samostatne alebo s inou osobou ako rodič, musí mať cestovné povolenie od úradov, pripomenula agentúra DPA.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #letisko #Filipíny #Manila #novorodenec #príručná batožina