Pri železničnej nehode v Kongu zomrelo najmenej 50 ľudí

Najmenej 50 životov si dnes vyžiadala železničná nehoda na juhovýchode Konga, 23 ľudí sa zranilo. S odvolaním sa na ministra pre humanitárne záležitosti o tom informovali zahraničné agentúry. Vlak sa zo zatiaľ neznámych príčin vykoľajil okolo tretej hodiny rannej miestneho času (SELČ) v meste Mayibaridi v provincii Tanganyika.

12.09.2019 15:05
debata

O vykoľajení vlaku informoval na twitteri minister Steve Mbikayi, ktorý v mene vlády vyjadril sústrasť rodinám obetí a zároveň upozornil, že počet obetí nie je konečný. Ľudia sú stále uväznení pod súpravou, konžská vláda na miesto vyslala záchranárov, ktorí pomáhajú s ich vyslobodzovaním.

Jednalo sa o nákladný vlak, obeťami boli teda v drvivej väčšine čierni pasažieri, uviedla s odkazom na Mbikayiho agentúra AFP.

V Kongu k podobným nehodám dochádza podľa agentúry AP často, dôvodom je zanedbaný stav koľají a súprav, ktorých údržba je v rozľahlej krajine postihnutej konfliktmi nákladná. Rovnako ako ďalšie štátne podniky je aj národná železničná spoločnosť na pokraji bankrotu. Pracovníci národného železničného prepravcu uviedli, že im železnice dlhujú plat za niekoľko posledných mesiacov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kongo #železničná nehoda #vykoľajenie vlaku