Pri náboženskom rituáli v Indii sa utopilo 12 ľudí

Dvanásť hinduistických veriacich sa v piatok ráno utopilo v jazere v strednej Indii, keď sa ich člny prevrátili počas náboženskej ceremónie. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informuje agentúra AFP.

13.09.2019 10:57
India / Loď / Foto:
Záchranári v indickom meste Bhópál pátrajú po obetiach, ktoré sa utopili po prevrátení člnu počas náboženskej ceremónie, 13. septembbra 2019.
debata (2)

Člny, v ktorých bolo približne 20–25 ľudí, sa prevrátili v skorých ranných hodinách na jazere v meste Bhópál, metropole indického štátu Madhjapradéš. K nehode došlo, keď veriaci začali ponárať do vody sochu hinduistického „slonieho“ boha Ganéšu.

„Dosiaľ bolo vytiahnutých 12 tiel a pokračuje pátranie po jednej ďalšej osobe,“ uviedla vo vyhlásení indická civilná ochrana. Tento týždeň sa v Indii končí sviatok Ganéša čaturthí, známy aj ako Vinájaka čaturthí, pri ktorom hinduisti oslavujú narodenie Ganéšu, jedného zo svojich najuctievanej­ších bohov.

Ganéša, zobrazovaný so štyrmi rukami a sloňou hlavou, je v hinduizme symbolom múdrosti, prosperity a šťastia, približuje agentúra AP.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #India #utopenie #náboženský rituál