Francúzsky pavúčí muž vyliezol na budovu vo Frankfurte

Nemecká polícia zatkla v sobotu Francúza Alaina Roberta, prezývaného Spiderman - Pavúčí muž, ktorý sa bez povolenia vyšplhal na jeden z mrakodrapov v nemeckom meste Frankurt nad Mohanom. Informovala o tom agentúra AFP.

28.09.2019 21:12
Alain Robert Foto:
Nemecká polícia odvádza Alaina Roberta potom, ako bez povolenia vyšplhal na jeden z mrakodrapov v nemeckom meste Frankurt nad Mohanom. 28. september 2019
debata (2)

Na zlezenie 154 metrov vysokej budovy Skyper bez povolenia a istenia lanami tomuto 57-ročnému extrémnemu športovcovi stačila polhodina. Zdola jeho cestu na vrchol 42-poschodovej budovy sledovali okoloidúci, ktorí si ho fotili. Keď zliezol na zem, zatkla ho polícia.

Alain Robert vyliezol bez istenia už na viac než 150 budov po celom svete, vďaka čomu je zapísaný v Guinnessovej knihe rekordov. Na svojom konte má najvyššie mrakodrapy i rozličné ikonické budovy.

V jeho „zbierke“ sú také architektonické skvosty ako Empire State Building v New Yorku, Petronas Towers v Kuala Lumpure, Sears Tower v Chicagu, Taipei 101 v Tchaj-peji, ale aj budova Slovenského rozhlasu v Bratislave. Na najvyššiu budovu sveta – Burdž Chalífa v Dubaji – však vyliezol pomocou prísaviek, keďže táto stavba nemá nijaké oporné body.

V auguste Robert vyšplhal na jeden z mrakodrapov v Hongkongu a vyvesil tam transparent, na ktorom boli čínska a hongkonská zástava a dve spojené ruky. Predtým vydal vyhlásenie, v ktorom uviedol, že jeho akcia je „naliehavou výzvou na dialóg medzi Hongkončanmi a ich vládou“.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Frankfurt #Skyper #Alain Robert