Slováci môžu získať jednovstupové víza do niektorých častí Ruska, vyhlásilo ministerstvo zahraničných vecí

Jednovstupové vízum do Petrohradu a Leningradskej oblasti si môžu Slováci vybaviť od utorka. Víza sú bezplatné. Získať ich možno na internetovej stránke Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR, ktoré o tom informovalo na webe.

01.10.2019 14:23
debata (24)

O víza je potrebné požiadať elektronicky, najneskôr štyri dni pred plánovanou cestou, spolu s fotografiou. „Elektronické vízum sa vydáva na obdobie 30 dní s právom pobytu do ôsmich dní od vstupu,“ vysvetľuje rezort diplomacie.

Vízum platí iba pre konkrétne hraničné ruské priechody, a to pre letisko Pulkovo, námorné priechody Vysock, Boľšoj port Sankt-Peterburg, Passažirskij port Sankt-Peterburg, pozemné priechody Ivangorod, Torfianovka, Brusničnoje, Svetogorsk a pohraničný priechod pre chodcov Ivangorod.

Vstup ani výjazd železničnou dopravou na základe elektronických víz zatiaľ nie je možný z technických príčin. „Občania SR, ktorí získajú elektronické vízum na vstup do Petrohradu a Leningradskej oblasti, majú právo sa zdržiavať iba na ich území. Vstup do ďalších oblastí Ruskej federácie na základe týchto elektronických víz nie je možný,“ pripomína ministerstvo.

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #víza