Babiš navrhne vláde, aby mal Gott štátny pohreb

Český premiér Andrej Babiš navrhne vláde, aby sa krajina rozlúčila so zosnulým spevákom Karlom Gottom formou štátneho pohrebu v katedrále svätého Víta. Pre TASR to uviedla premiérova hovorkyňa Jana Adamcová.

02.10.2019 12:11
Andrej Babiš Foto: ,
Český premiér Andrej Babiš.
debata (2)

„Navrhnem vláde, aby sa uskutočnil štátny pohreb v katedrále svätého Víta. Myslím si, že by si pán Gott zaslúžil, aby sa s ním ľudia mohli takto rozlúčiť,“ citovala Babiša televízia ČT24.

Minister zahraničných vecí Tomáš Petříček uviedol na Twitteri, že málokto urobil pre dobré meno Českej republiky v zahraničí toľko ako Gott.

„Úprimnú sústrasť rodine Karla Gotta. Celý život rozdával radosť ľuďom po celom svete, jeho hlas milujú milióny ľudí. Mnohonásobný Zlatý slávik bude všetkým veľmi chýbať,“ reagoval vicepremiér a predseda ČSSD Jan Hamáček.

Gottovo úmrtie potvrdila jeho manželka Ivana. „S najhlbším zármutkom v srdci oznamujem, že nás včera (v utorok), krátko pred polnocou, po ťažkej a dlhej chorobe, opustil môj milovaný manžel Karel Gott. Odišiel doma, v tichom spánku, v kruhu svojej rodiny,“ uviedla Gottová.

Spevák v polovici septembra oznámil, že trpí akútnou leukémiou. Poruchu krvotvorby mu lekári diagnostikovali už pred rokom a pol.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #pohreb #Karel Gott