Putin sa pridal ku kritike Thunbergovej prejavu v OSN

Ruský prezident Vladimir Putin označil v stredu švédsku aktivistku za ochranu klímy Gretu Thunbergovú za zle informovanú tínedžerku, ktorú zmanipulovali k tomu, aby vo svojom septembrovom prejave na pôde OSN prišla s nerealistickými požiadavkami. Informovala o tom agentúra Reuters.

02.10.2019 16:32
Greta Thunbergová Foto: ,
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová na Klimatickom summite OSN.
debata (176)

„Choď a vysvetli rozvojovým krajinám, prečo by mali aj naďalej žiť v chudobe a nemať sa ako Švédi,“ vyzval mladú Švédku Putin na energetickom fóre v Moskve.

Ruský líder v tejto súvislosti ďalej zdôraznil, že je úbohé, ako Thunbergovú zneužívajú určité nemenované skupiny na presadzovanie svojich cieľov.

Thunbergová na konci septembra počas svojho prejavu na úvod klimatického summitu v newyorskej centrále OSN ostro skritizovala svetových lídrov za nedostatočné úsilie pri riešení klimatických problémov.

Za „príliš radikálne postoje“ pri prejave v OSN kritizoval Thunbergovú aj francúzsky prezident Emmanuel Macron. Reagoval vtedy na jej kritiku Francúzska a Nemecka.

„Keď vidím, že ideme (Francúzsko a Nemecko) ukončiť všetky naše uhoľné operácie, ako aj to, že ukončujeme ťažbu uhľovodíkov… Nemyslím si, že toto je veľmi efektívny prístup. Ak máte veľmi radikálne postoje, môžete antagonizovať verejnosť,“ uviedol v reakcii na Thunbergovej kritiku francúzsky prezident.

176 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Greta Thunbergová #klimatický summit OSN