Sanders podstúpil operáciu srdca, prerušil predvolebnú kampaň

Americký senátor Bernie Sanders, ktorý sa uchádza o nomináciu Demokratickej strany v prezidentských voľbách v roku 2020, podstúpil zákrok na uvoľnenie zablokovanej srdcovej tepny. Z tohto dôvodu až do odvolania prerušil svoju predvolebnú kampaň. Informovali o tom predstavitelia jeho kampane, ktorých citovali agentúry DPA a AFP.

02.10.2019 20:38
Bernie Sanders Foto: ,
Americký senátor Bernie Sanders
debata (4)

Sandersov poradca Jeff Weaver uviedol, že 78-ročný politik sa ešte v utorok večer na podujatí sťažoval na bolesti na hrudi. Podrobil sa lekárskej prehliadke, pričom testy preukázali, že má zablokovanú tepnu, do ktorej mu následne vložili dva stenty (výstuže). Weaver uviedol, že Sanders má po zákroku dobrú náladu a diskutuje, pričom odpočívať bude niekoľko dní. Momentálne podľa jeho slov oddychuje v Las Vegas.

„Až do odvolania rušíme všetky jeho podujatia a vystúpenia,“ dodal Weaver s tým, že verejnosť budú predstavitelia kampane o vývoji situácie naďalej informovať.

Sanders bol súperom Hillary Clintonovej v boji o prezidentskú nomináciu Demokratickej strany už v roku 2016. Po tom, ako bývalá prvá dáma USA zvíťazila v primárkach, ju Sanders v ďalšom boji podporil. Clintonová však v hlavnom zápolení súboj o Biely dom prehrala s Donaldom Trumpom kandidujúcim za republikánov.

Tentokrát Sanders o prezidentskú nomináciu demokratov súperí okrem iných s momentálne favorizovaným bývalým viceprezidentom Joeom Bidenom či taktiež populárnou senátorkou Elizabeth Warrenovou.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #zákrok #americké prezidentské voľby #Bernie Sanders #srdcové problémy