Gándhího nasledovníci sa vydali na ročný pochod mieru

Stovky nasledovníkov indického politika a mysliteľa Mahátmu Gándhího sa v stredu z metropoly Naí Dillí vydali na ročný pochod mieru po svete. Pochod odštartovali v deň 150. výročia Gándhího narodenia, informuje agentúra AFP.

02.10.2019 22:17
India Gándhí narodenie výročie oslavy Foto: ,
Členovia opozičnej strany Indický národný kongres v kostýmoch Mahátmu Gándhího prichádzajú na oslavu 150. výročia narodenia tohto zakladateľa modernej Indie, ktorý celý život propagoval filozofiu nenásilia v Naí Dillí v stredu 2. októbra 2019.
debata (1)

Účastníci pochodu, ktorého názov je z hindčiny preložiteľný ako „Oslava sveta“, prejdú vyše 14 000 kilometrov, pričom navštívia desať krajín. Svoj pochod ukončia o rok v Ženeve.

Dúfajú, že sa im počas neho podarí spropagovať hodnoty Gándhího, ktorý celý život bojoval proti útlaku a vyzýval na nenásilný odpor.

„Ak je toto (nenásilný odpor) možné v Indii, je to možné na celom svete,“ povedal pre agentúru AFP jeden z organizátorov pochodu Rádžagópál P.V. a dodal, že pochod by sa mal dotknúť množstva celosvetových problémov.

Počas pochodu podľa jeho slov budú prebiehať aj sprievodné podujatia ako napríklad rozhovory či školenia zaoberajúce sa tým, ako riešiť mierovými metódami problémy ako chudoba či klimatické zmeny.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #India #pochod #Mahátma Gándhí