Holandská polícia zatkla 130 protestujúcich z hnutia Extinction Rebellion

Holandská polícia v sobotu oznámila, že zadržala 130 protestujúcich z environmentálneho hnutia Extinction Rebellion (Vzbura proti vyhynutiu), ktorí zablokovali lokality v centre holandského hlavného mesta Amsterdam, aby pritiahli pozornosť na zmenu klímy. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

12.10.2019 16:08
debata (4)

Medzinárodné hnutie žiada vlády o okamžité opatrenia na odvrátenie najhorších škôd, ako ich načrtli vedci skúmajúci klímu, a organizuje dva týždne trvajúce prejavy občianskej neposlušnosti vo veľkých mestách po celom svete.

Demonštranti v Amsterdame priniesli čln, pomaľovaný heslami o klimatických zmenách, k slávnemu mostu „Blauwbrug“ (Modrý most) pred mestskou radnicou.

Polícia vo vyhlásení uviedla, že sa rozhodla účastníkov protestu zatknúť, lebo demonštrácia nebola povolená a aktivisti blokovali premávku.

Celkový počet zatknutých protestujúcich v Holandsku prekročil 200.

Protesty environmentálneho hnutia Extinction Rebellion (Vzbura proti vyhynutiu) majú za cieľ donútiť vlády, aby znižovali uhlíkové emisie, ktoré spôsobujú globálne otepľovanie, a aby odvrátili klimatickú krízu, ktorá podľa ich slov prinesie hladovanie a kolaps spoločností.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Extinction Rebellion #Vzbura proti vyhynutiu