Zemana hospitalizujú v pražskej vojenskej nemocnici

Český prezident Miloš Zeman nastúpi od štvrtka do vojenskej nemocnice v Prahe. Na Twitteri to v stredu napísal hovorca Pražského hradu Jiří Ovčáček s tým, že pôjde o rekondičný pobyt, ktorý potrvá najviac do nedele. Ako pripomenul spravodajský server Novinky.cz, výsledkom poslednej Zemanovej návštevy tohto zariadenia na konci septembra bola informácia, že je zdravý.

16.10.2019 23:10
Miloš Zeman / ústavná žaloba / Foto: ,
Český prezident Miloš Zeman
debata (10)

Zeman by mal do Ústrednej vojenskej nemocnice v pražskej štvrti Střešovice zamieriť vo štvrtok popoludní, uviedol český Deník N s odvolaním na trojicu dôveryhodných zdrojov z prezidentovho okolia.

Ovčáček následne pre denník Blesk povedal, že „prezident má naplánovaný rekondičný pobyt v Ústrednej vojenskej nemocnici, ktorý sa začne vo štvrtok popoludní a potrvá najviac do tejto nedele“.

„V žiadnom prípade nejde o nič akútne, o žiadny vážny zdravotný problém, keď by bol potrebný nejaký lekársky zákrok,“ povedal Ovčáček. Podľa neho chce byť hlava štátu fit na oslavy 28. októbra.

Predchádzajúca prezidentova návšteva z 24. septembra, ktorá bola „pravidelnou prehliadkou“, sa pretiahla na osem hodín. Od riaditeľa nemocnice Miroslava Zavorala sa novinári vtedy dozvedeli, že lekári nenašli „žiadne chorobné stavy“ a okrem miernej dehydratácie a únavy je prezident zdravý. Zeman následne uviedol, že dostane infúzie.

Zeman dlhodobo pripúšťa, že trpí neuropatiou dolných končatín, horšie počuje a má nízky tlak. O cukrovke, na ktorú ho rovnako sledovali, v minulosti vyhlásil, že mu „odišla“, dodali Novinky.cz.

Špekulácie o zdraví 75-ročného lídra sa objavujú v posledných rokoch pravidelne v súvislosti s prezidentovou neistou chôdzou. Do popredia záujmu sa Zemanovo zdravie dostalo pred jeho druhým zvolením v roku 2018.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #Miloš Zeman #hospitalizácia