Záplavy na juhu Francúzska si vyžiadali tri obete

V dôsledku záplav, ktoré v týchto dňoch postihli juh Francúzska, prišli o život traja ľudia. Podľa spravodajského portálu France Info o tom vo štvrtok informovalo francúzske ministerstvo vnútra s tým, že okolnosti smrti týchto osôb nie sú známe.

24.10.2019 23:28
francúzsko, záplavy, voda, Foto: ,
Juhofrancúzske regióny pri pobreží Stredozemného mora od utorka zápasia so záplavami v dôsledku výdatných zrážok a búrkových systémov, ktoré sprevádza aj silný vietor.
debata

Francúzske médiá doteraz uvádzali len prípad staršej ženy, ktorú odniesol prúd vody. Po tom, ako ju našli v bezvedomí, ju previezli do nemocnice v Montpellieri. Jej stav lekári označovali za kritický.

Juhofrancúzske regióny pri pobreží Stredozemného mora od utorka zápasia so záplavami v dôsledku výdatných zrážok a búrkových systémov, ktoré sprevádza aj silný vietor. Ide o jav, ktorý sa na jeseň v tejto časti krajiny často vyskytuje. Spravodajský portál LCI uviedol, že v stredu na niektorých miestach v oblasti spadol za 24 hodín až štvormesačný úhrn zrážok.

Výčiny počasia spôsobili veľké materiálne škody. Ich rozsah zatiaľ ministerstvo vnútra nevyčíslilo, uviedol na svojom webe denník Le Parisien.

Dodal, že minister vnútra Christophe Castaner sa spolu so svojím námestníkom Laurentom Nuňezom obrátili na vládu so žiadosťou, aby boli oblasti zasiahnuté výčinmi počasia vyhlásené za „zóny postihnuté prírodnou katastrofou“. To by obciam a mestám regiónu, ako aj ich obyvateľom, umožnilo získať výhody v podobe lepšieho odškodnenia.

Mnohé z ciest sú podmyté alebo zaplavené, čo komplikuje cestnú a železničnú dopravu na juhu Francúzska.

debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #Francúzsko #záplavy